Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

dobrý skutok

veru tak, dnes som urobila dobrý skutok... aspoň si myslím...
                neraz sa mi stalo, že som urobila niečo, z čoho som nemala úžitok, ale len taký dobrý pocit z nezištného činu, ktorý niekomu pomôže /niekedy viac, inokedy menej.../. a dnes sa mi po dlhšej dobe podarilo urobiť ničo pre osobu, ktorú nepoznám a zlepšiť si tak vnútorný pocit zo seba samej... skrátka, spravila som dobrý skutok...  
 
 
               išla som zo školy a rozhodla som sa, že sa prejdem pešo na šafko... pri tescu som našla občiansky preukaz, pekný, čistý, len troška zasnežený... patril mladému dievčaťu /cca 16 rokov, s bydliskom blízko šafka /.
pomyslela som si, že ho tam niekam položím, aby ho bolo vidieť, ale hneď som túto myšlienku zavrhla... /spomenula som si, ako som raz stratila doklady a čo to bolo, všetky ich znova vybaviť.../ lepšie riešenie bude, keď jej ho pošlem poštou... ale čo ak si dovtedy začne vybavovať nový a bude moja snaha zbytočná???
takéto myšlienky mi behali hlavou... 
 
 
               nakoniec som sa usúdila, že ma nezabije, ak jej ho pôjdem cestou odniesť domov a tak som aj urobila. bola doma /alebo to bola jej sestra/ . povedala som kde som ho našla a že som mala cestu okolo, tak som ho priniesla... poďakovala a ja som odišla... s pocitom, že som urobila niečo dobré.
 
 
               ak niekedy stratím doklady, budem dúfať, že sa nájde niekto, kto ich nájde a nehodí ich do koša...niekto kto vie, že vybavovačky sú časovo a finančne náročné... a ešte chcem povedať, že mi to pomohlo cítiť sa zase o niečo lepším človekom... proste milujem dobré skutky...   stará bratislava
 

"náš" svet :o.) | stály odkaz

Komentáre

  1. skoda
    ze urobit dobry skutok je takym veeelkym cinom...Malo by byt normalne, ze si navzajom pomahame...:o(
    publikované: 07.03.2005 17:13:01 | autor: Blackbird (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. nie, nie
    to nie je velky cin, je to nieco tak prirodzene, ako to ze sa rano zobudzam a vecer chodim spat...
    ale casto nie je prilezitost urobit nieco take...
    ludia su menej dovercivi to musis uznat, boja sa doverovat cudzim
    vies dobry skutok je aj financny dar nadacii, ale na to nemam... a tak si robim radost takto, malymi vecami...
    publikované: 07.03.2005 17:19:23 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014