Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

trampoty s internetom

...keď som sa začala zaujímať o počítače a internet, netušila som, že to vyžaduje nervy pevnejšie ako skala...

    nie som tak bohatá, aby som si mohla kupovať lacné veci...

ale som človek, ktorý má určité priority, a práve pre tie som sa rozhodla využívať služby slovenských telekomunikácií a teda aj rodinný net /pravdu povediac, je pomerne lacný a lacnejší nepoznám- rada spoznám /... to som ale netušila, čo všetko ma čaká. ľudia ja som závislá na nete a compe vôbec /teda len tak troška/... problém s pripojením bol pre mňa neprekonateľnou prekážkou normálneho bytia a fungovania môjho zdravého razumu...

...a tak som zavolala na infolinku a požiadala o radu /niekoľkokrát /... nainštalovala som antivirus a antispyware, dokonca aj ST guard /rada infoporadcu/, ale môj BIG PROBLEM sa nevyriešil. pol dňa som sa nedostala na net,/ teda dostala, ale cez audiotexové číslo a to je spoplatňované/. poslený hovor na bezplatnú linku ST vyriešil môj problém a ja som zase online... mám takú radosť, že som vám to musela napísť. nepozastavujte sa prosím nad formou, ale nad obsahom, ten je totiž dôležitý.

...ďakujem všetkým, ktorí prispeli svojim komentárom k môjmu prvému článku. veľmi ste mi pomohli. ešte raz ďkujem  . prajem všetkým krásny večer...

    


"náš" svet :o.) | stály odkaz

Komentáre

  1. rodinny internet
    rodinny internet je skvely, leda tak na mail a pripadne icq. mam, takze viem o com. len mi nesedi ten privlastok "rodinny", kebyze tu "rychlu" linku mam zdielat este s niekym z rodiny, tak si to asi hodim...

    ale uprimne, ked mam v praci 4MBit linku a film sosnem za 30 minut, potrebujem domov nieco rychle?
    publikované: 21.02.2005 21:27:49 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. problem
    Vela ludi klika na kadejake blbosti, ktore im vybehnuz okna. Takze vacsinou takym odporucam kombinaciu:

    1. ako browser miesto Internet Explorera pouzit Firefox, pripadne Operu
    2. miesto Outlook Expres pouzivat na postu Thuderbir
    3. nainstalovat si antipyware, odporucam kombinaciu Lavasoft Ad-Adware a Spybot
    4. nainstalovat si poriadny antivir


    A teraz k Marvinovi, chvalit sa tym, ze za 30 min. cosi ukradnes je dost trapne.
    publikované: 21.02.2005 22:07:52 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. internet
    preji hodne hezkych chvil u internetu. to ze jsi ho zprovoznila tak rychle, to gratuluji. me se to podarilo asi az po 14 dnech a dodnes mi neni nikdo schopen rict, kde byla chyba, asi nekde mezi nebem a zemi :-)
    publikované: 21.02.2005 22:23:32 | autor: stepa (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. je rodinny
    rodinny internet= ja ho pouzivam
    mama nan nadava
    tatko ho plati... :o)
    publikované: 21.02.2005 23:25:34 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. to dmiba, to ywana
    dmiba,
    podla seba sudim teba? to ze ty ked stahujes filmy, ktore podliehaju licenciam neznamena, ze tak cinia vsetci. asi netusis, ze z internetu idu stiahnut aj skvele odborne filmy (napriklad programatorske prednasky), co? napriklad z audiovizualneho centra...
    http://avc.sh.cvut.cz/

    ywana,
    tak taky rodinny aj ja chcem. ked by si zistila, ze tatko zvladne zaplatit aj dva za mesiac, tak daj vediet, poslem mu moje cislo uctu ;))
    publikované: 22.02.2005 14:12:56 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. 2 Marvin
    To ty a nie ja som napisal vetu: "ale uprimne, ked mam v praci 4MBit linku a film sosnem za 30 minut, potrebujem domov nieco rychle?"

    Takze nesudim, reagujem na tvoje slova. Pokail viem, doposial si ako obcan SR nemozes stiahnut film z netu legalne. Ziadna SK firma danu sluzbu neponuka a urcite ti hovori nieco aj to, ze zo zahranicia si film stiahnut bez porusenia ich zakonov nemozes, nakolko porusi firma co ti to ponuka exkluzivitu, ktora ju zavazuje, ze moze distribuovat film len v ramci danej krajiny.

    Co sa tyka odbornych filmov, beriem, ak ich tym stahovanim myslel spominane prednasky, tak sa ti ospravedlnujem za moje obvinenie.

    Vychadzal som zo skusenosti zo svojho okolia, t.j. z mnohych ludi, ktorych priamo ci nepriamo poznam. Kedze nasa firma mimo ine zabezpecuje security pre 4 lokalnych wifi providerov. Najcastejsia poziadavka providera je blokovanie P2P klientov, cez ktore ludia stahuju mp3, filmy, hry, kradware...

    Mozem zodpovedne prehlasit, ze v zivote som nestiahol ziaden film a ani o to nemam zaujem. Jednak nemam 4 Mbit, co mozno bude cudne, vystaci mi 300KBps. Zabil by som tym cakanim zbytocne x minut svojhop zivota. A na filmovom platne je aj tak ten film lepsi ako to co si donesiem domov z pozicovne na DVD. Navyse nemam cas ani na pozretie si TV sprav, kedze mam aktualne mimo 5 rocnej dcery aj 5 mesacneho potomka, s ktorymi je prace viac nez by clovek chcel. Takze vdaka vypnutej TV mam nizsi ucet za elektrinu. :)
    publikované: 22.02.2005 15:05:38 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. filmy
    jojo, ked sa neda na danu prednasku (do prahy) dojst osobne (peniaze, cas, ...), je skvele moct si ju aspon sosnut a v klude si ju doma pozriet...

    inak ako som napisal, na doma mi staci pomaly "rodinny inet", ktory sice platim sam, ale ozaj vystaci. na maily a icq, pripadne precitanie odbornych clankov a dokonca aj pocuvanie internetoveho radia (evropa2, 16kbit :)).

    sice to radio znie, ako keby vysielali zo zachodu, ale inak v pohode :)
    publikované: 22.02.2005 17:37:55 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. trampoty s internetom
    Nebudem tu robit nikomu reklamu, ale mala by si si uvedomit, ze slovenske telekomunikaciu su uz viac ako rok Slovak Telecom a cislo, na ktore si volala, nie je audiotexove cislo,ako uvadzas v tvojom prispevku. Doporucujem Ti pozriet si www.telecom.sk kde sa dozvies vela zaujimaveho.
    Pekny den
    publikované: 23.02.2005 09:33:02 | autor: Alfi (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. to alfi
    nečítaš pozorne, ja viem, že SLOVAK TELECOM nemaju audiotex...to moj comp sa pripajal cez audiotex, bo mam dakeho cerva alebo virus alebo inu pliagu...skratka a dobre, cez tc od ST som sa nemohla pripojit.keď mi to prepisalo na audiotex, co mi potvrdili aj v ST, zrazu to slo...ok? :o)
    publikované: 23.02.2005 16:13:16 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. mam wifi
    a s st telec uz nechcem mat nic. (som sty citatel tvojho blogu :)
    publikované: 23.02.2005 18:15:51 | autor: Spirit (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. SPIRIT
    aj ja skoncim s st.. stale mi to svojvolne prepisuje heslo....
    tesim sa, ze som taka citana uz za 3 dni...hurrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    publikované: 23.02.2005 18:39:32 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. ywana
    Som rad, ze sa tesis :) {Dostal som Deja vu ako facka, chyba original}
    publikované: 23.02.2005 19:03:55 | autor: Spirit (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014